Branding en drukwerk Orgelconcerten Bovenkerk

Orgelconcerten Bovenkerk wilden een nieuw, fris en herkenbaar logo en huisstijl voor de concerten die zij organiseren. Daarnaast geven zij ook elk jaar een concertboekje uit die opnieuw vormgegeven moest worden. In dezelfde stijl moesten er ook posters en flyers komen om de concerten aan de man te brengen.

Van wens naar logo

Het traject startten we met een inventarisatiegesprek. Wat is er nodig, wat wil de stichting uitstralen en welke wensen zijn er wat betreft de zichtbaarheid van de stichting en hun concerten. Na het inventarisatiegesprek begonnen we met het ontwerpen van logo voorstellen. Dat er orgelpijpen in terug zouden komen was meer dan logisch. Door ze meer stylistisch weer te geven krijgt het logo een eigentijdse uitstraling. Omdat de orgelconcerten plaatsvinden in de Bovenkerk te Kampen is een van de ramen van deze kerk gebruikt als voorbeeld voor het kerkraam in het logo. Tijdens een brandingstraject vind ik het elke keer weer mooi om te zien hoe de samenwerking tussen de klant en Studio Stien zichtbaar wordt in het logo.

branding orgelconcerten

Van logo naar huisstijl

In de laatste aanpassingsronde waren er nog 2 nuances waaruit gekozen moest worden. Door het logo te vertalen naar een huisstijl kreeg de klant een beter beeld en werd de keuze voor het logo gemakkelijker. Er moest een concertboekje komen met alle programma’s. Dit werd een boekje van 36 pagina’s helemaal in de stijl van het logo. Door het logo en elementen uit het logo consequent terug te laten komen, zorgde dat voor herkenbaarheid. Naast het concertboekje moesten er nog posters en flyers gemaakt worden.

drukwerk concertboekje
poster concert