Over mij

Stieneke Odekerken

studio stien over mij

Stieneke is het gezicht achter Studio Stien, een grafisch ontwerpstudio dat zich richt op branding en drukwerkoplossingen voor bedrijven. Naast het ontwerpen in opdracht, ontwerp ik ook graag producten waar je blij van wordt, deze vind je in de webshop. Verder ben ik getrouwd, moeder van 3 kinderen en woon ik in Kampen en vanuit mijn studio aan huis werk ik aan de leukste opdrachten.

Als dertienjarige wist ik het al

Als kind was ik altijd aan het tekenen, ik verveelde me nooit en saaie lessen leukte ik op met het tekenen van alles wat ik om me heen zag. Als dertienjarige zei ik al dat ik een carrièrevrouw zou worden, niet wetend dat deze gevleugelde woorden een voorspelling waren van de toekomst. Na de middelbare school kwam ik niet op de kunstacademie terecht, maar werd ik opgeleid tot maatschappelijk werkster. Een opleiding die mij veel zou brengen, maar dan wel op een andere manier dan vooraf gedacht.

Van maatschappelijk werkster naar ondernemer

Na een bacheloropleiding in social work kwam ik er algauw achter dat mijn creativiteit niet voldoende tot uiting kwam als maatschappelijk werkster en algauw kwam ik in aanraking met het grafisch ontwerp. Door mee te doen met ontwerpwedstrijden en in 2 weken een eerste wedstrijd te winnen viel alles op z’n plek. Binnen een jaar had ik 30 ontwerpwedstrijden gewonnen en zo startte ik met Studio Stien. Nog steeds heb ik een aantal klanten waarmee ik ooit begon als winnaar van een wedstrijd. In het ontwerpen komt het inlevingsvermogen en luisterend oor, wat in mijn opleiding zo duidelijk naar voren kwam, heel goed van pas. Daarmee kan ik het verschil maken als ontwerper om de wensen van jou als klant te vertalen naar een krachtig beeld.

Hoe alles samenkomt

Inmiddels bestaat Studio Stien alweer 10 jaar en in die tijd heb ik meer dan 50 klanten mogen helpen aan een huisstijl en staan er ruim150 boekomslagen op mijn naam. Naast de vele jaren ervaring ga ik met veel enthousiasme aan de slag voor jou. Het creëren van mooie beelden, daar word ik blij van! Een logo dat precies weergeeft wat je uit wilt stralen, een huisstijl die naadloos aansluit op je wensen, daar word ik enthousiast van. Het proces van opdracht tot het uiteindelijke resultaat is elke keer weer een feestje.