Hanze in de Nacht

Een concept ontwikkelen voor het festival Hanze in de Nacht. Van logo tot posters en van t-shirts tot het complete programma. Het ontwerpen van dit concept startte met het beeldmerk en kleuren voor dit evenement. Van daaruit werden alle uitingen ontworpen. Het logo moest basic worden omdat er veel informatie verwerkt moest worden op zowel de posters als het programma. De sterretjes maakten het geheel als uit het sprookje Duizend-en-één nacht. Dit kwam ook telkens weer terug. Zowel in het geleverde drukwerk als in de online uitingen waar we templates voor gemaakt hebben.

Hanze in de Nacht
concept kleuren

In heel Kampen vind het evenement plaats, de posters kom je dan ook ‘overal’ tegen. Op 14 locaties is wat te doen tijdens het evenement. Deze locaties hebben allemaal hun eigen programma, als onderdeel van Hanze in de Nacht. Dit programma moest vormgegeven worden in een blokkenschema. Een uitdaging om alle informatie zo weer te geven dat het overzichtelijk blijft en past bij het concept. Dit blokkenschema was onderdeel van het programma wat vormgegeven moest worden. Op de achterkant moest een weergave komen van Kampen met alle locaties uitgelicht. Ook de plattegrond werd ontworpen in de conceptkleuren en met het blokkenschema en de plattegrond heb je alle informatie voor een bruisende avond in Kampen.

programma Hanze in de Nacht
plattegrond Kampen
poster Hanze in de Nacht

Naast het papierwerk was er ook de wens om t-shirts te ontwerpen zodat de vrijwilligers herkenbaar zouden zijn tijdens deze avond. Elke vrijwilliger is omgedoopt tot een Hanz en is herkenbaar aan het lichtblauwe shirt met de herkenbare sterretjes.

t-shirt ontwerp