Welk lettertype?

Lettertypes zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat begint ’s ochtends al met de wekker, de krant of je telefoon en dat gaat de hele dag door. Posters, mail, websites en wat te denken van de vele logo’s die je op een dag tegenkomt. Onbewust registreer je heel wat lettertypes, zonder dat je daar erg in hebt. Deze lettertypes zijn bewust gekozen en daar is veel aandacht aan besteedt. Er zijn veel verschillende lettertypes, waardoor je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Oftewel; tussen de lettertypes door de letters niet meer. Hoe kom je nou tot een goede keuze voor het lettertype?

Je kunt altijd veilig kiezen voor arial, calibri of een ander windowsfont dat iedere computergebruiker kent en gebruikt. Of wat te denken van het lettertype comic sans. Dit lettertype kom ik nog regelmatig tegen op straat. Fout… niet doen… echt niet aan te raden! Hier ga ik nog een keer een blog aan wijden. Wist je dat comic sans zelfs zijn eigen dag heeft, dat zegt genoeg lijkt me!

In ieder geval; er is enorm veel keuze en voor elke uiting is een ander lettertype. Voor een artikel, brief of verslag wil je een duidelijk leesbaar lettertype. Terwijl voor een logo het lettertype juist wat apart mag zijn, zodat deze goed opvalt. Zelf werk ik dagelijks met verschillende lettertypes en inmiddels weet ik welke lettertypes mooi zijn voor de verschillende uitingen. Maar wanneer lettertypes kiezen niet je dagelijkse werk is, kan dit best een moeilijke en tijdrovende klus zijn.

Hoe kom je dan tot de keuze van een goed lettertype? Om je wat op weg te helpen bij het kiezen van een lettertype, kun je het schema hieronder raadplegen. Mocht je er toch nog niet uit komen, dan mag je altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Ik denk graag met je mee!

Lettertype-kiezer

bron: https://www.julianhansen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.