Het perfecte bureaublad

 

Het eerste bureaublad van 2016! Het perfecte bureaublad voor deze tijd van het jaar. Zo aan het begin van het jaar, waarin je voornemens hebt voor dit nieuwe jaar. Lege bladzijdes die gevuld gaan worden. Hoe graag willen we niet dat ons leven perfect is, hoe goed doen we niet ons best om perfectie te bereiken?

Voorkom dat het perfecte de vijand wordt van het goedeVoltaire

De tekst van Voltaire gaat over perfectie, iets waar ik naar streef in mijn werk, maar perfectie kan ook het goede in de weg staan. Hoe vaak is het niet zo dat je de lat van perfectie niet kunt halen en het er dan maar bij laat zitten. Of wanneer je perfectie niet kunt bereiken, en het resultaat altijd teleurstellend is… Herkenbaar?

Is perfectie wel te bereiken, kan iets niet altijd doorgroeien en ontwikkelen?

Ontwerpen die ik in het verleden gemaakt hebben, leken perfect. Ik zou er op dat moment niets meer aan willen veranderen. Als ik nu naar die ontwerpen terug kijk, zou ik dingen anders doen. Ik heb weer nieuwe dingen geleerd, en ben verder gegroeid in mijn werk. Perfect was dus niet perfect.

Iets dat perfect is, hoeft nooit meer te veranderen. Nooit meer veranderen, eigenlijk klinkt dat best saai… Iets wat hetzelfde blijft, nooit zal veranderen. Juist veranderingen maken het leven leuk, wanneer alles hetzelfde blijft is het voorspelbaar. Tegelijkertijd kan het ook heel bevrijdend klinken. Als perfectie niet mogelijk is en je streeft daar ook niet naar, kan het eindresultaat ook niet teleurstellend zijn.

Je hoeft niet bang te zijn voor perfectie. Dat bereik je toch nooit.
Salvador Dali

Perfectie is niet mogelijk, waarom laten we die maatstaf niet los en kunnen we tevreden zijn met imperfectie. In mijn werk breng ik vooral ‘perfectie’ aan in de details. Met oog voor detail de ontwerpen maken, dat is wat ik wil. Zorgvuldig en goed nagedacht over de verschillende facetten van het ontwerp. Als dat in balans is dan ben ik tevreden en voor de klant is het dan misschien wel perfect!

perfecte bureaublad

Reacties zijn gesloten.