De veelzijdigheid van het grafisch ontwerp

Het is alweer even geleden dat ik een bericht plaatste, of dat ik überhaupt iets van me liet horen. Dat betekent niet dat ik niet druk geweest ben. Van logo tot reclamebord en van trouwkaart tot websites, erg leuk die variatie en afwisseling. Wat is het grafisch ontwerp toch een prachtig vak!

Wat zijn nou de leukste opdrachten?

Ik krijg wel eens de vraag wat ik nou het allerleukst vind om te maken, dat vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Ik vind veel leuk en de afwisseling spreekt me erg aan. Toch vind ik het ontwerpen van een logo, (meestal) de start van een bedrijf het leukst. Samen met de klant het traject in gaan om het bedrijf een gezicht te geven. Hoe wil de klant het bedrijf neerzetten en wat is daar voor nodig. Wanneer het logo helemaal naar wens is, is het een leuke klus om het logo terug te laten komen in de huisstijl. En dan niet alleen de kleuren, maar ook een element wat steeds terugkeert en wat herkenbaar wordt, behoort vaak tot de huisstijl.

Na de huisstijl is de website aan de beurt, ook erg leuk om te ontwerpen, maar ook wat lastiger. Want nu heb ik ook te maken met de technische kant. Wat is wel mogelijk, wat kan niet. Mijn websitebouwer denkt gelukkig graag mee, waardoor ik de techniek niet als een beperking zie, maar als een uitdaging. En als de website dan eenmaal gerealiseerd is, hoe leuk is het dan om te zien dat het ontwerp tot leven komt.

Ik werk veel met starters en dat vind ik ook leuke klanten, samen met hen de groei van hun bedrijf meemaken. Het starten met het logo en vervolgens de huisstijl en website en wanneer het bedrijf eenmaal loopt komen vaak de reclameopdrachten. Een flyer, reclamebord of advertentie. Zo komen er veel opdrachten aan bod en dat maakt mijn werk veelzijdig, maar juist ook voortbordurend op het logo, het is allemaal even leuk!

Hieronder een greep uit de opdrachten van de laatste tijd. Weer heel diverse producten heb ik mogen maken.

leuke-opdrachten

Reacties zijn gesloten.